Traja pikantní kamaráti pre zdravie! Pridajte ich do jedál

Priveľa korenia možno škodí, ale keď zvolíte správne množstvo, dokážete pomôcť aj zdraviu. Mnoho korenín pôsobí totiž blahodárne na naše telo.

05.02.2017 11:00
Zázvor – je to liek i afrodiziakum Foto:
Zázvor ako prášok v kuchyni má mnoho uplatnení.
debata

Vedeli to už staroveké národy a ich poznatky potvrdzujú často aj vedci rozličnými prieskumami. Podľa nich by napríklad v našich jedlách nemali chýbať nasledovné tri ingrediencie.

Zázvor

Zvykne sa používať proti chrípke a Slováci ho zvyčajne pripravujú ako čaj. Je však aj skvelou prísadou do polievok, omáčok, či na prípravu mäsa v exotickejšom ázijskom duchu. Má protizápalové účinky, telo prehreje, pôsobí proti nádche a zlepšuje trávenie.

Červená paprika

Túto dochucovaciu koreninu, omnoho bežnejšiu pre slovenskú kuchyňu, by sme nemali podceňovať. Dá sa s ňou pracovať v kuchyni pri rozličných jedlách (pozor však, aby nezhorkla, nepridávajte ju priskoro). Telu pomáha k zlepšeniu fungovania srdcovocievneho systému, tiež má protizápalové účinky a pôsobí na zlepšenie metabolizmu.

Kurkuma

Vďaka obsahu pigmentu kurkumínu je skvelým antioxidantom, ktorý pôsobí proti voľným radikálom v tele. Má protizápalové účinky a je vhodné ju použivať do jedál na spôsob thajskej či indickej kuchyne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #zázvor #paprika #korenie #kurkuma #účinok

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...