Ako správne nakrájať kapustu či cibuľu? Manuál pre každú gazdinú!

Boli ste presvedčená, že ste skvelá gazdinká? Možno vás prekvapí, že niektoré z postupov, ako správne a rýchlo pokrájať ovocie či zeleninu, ste doposiaľ neovládali.

31.01.2017 11:00
cibuľa - červená cibuľa Foto:
Viete, ako správne nakrájať cibuľu?
debata (1)

Podľa webovej stránky Sousvideotools.com existujú veľmi efektívne spôsoby, ako si pripraviť v kuchyni zeleninu či ovocie a ich postupy možno prekvapia.

Cibuľa

Začať s krájaním treba ešte pri neošúpanej cibuli. Chyťte ju prstami a zrežte konce. Prerežte ju na polovice a následne odstráňte šupku. Polovicu cibule si plochou stranou položte na drevenú dosku a nožom ju pozdĺžne prerežte zhruba v polovici. Následne ju uchopte prstami na oboch okrajoch (vrch a spodok cibule) a urobte niekoľko vertikálnych rezov. Cibuľu si otočte a znovu pokrájajte. Budete mať ukážkové kocky cibule na osmaženie či do polievky.

Tekvica

Jednotlivé druhy tekvice by ste mali vždy začať krájať tak, že ich rozdelíte na menšie časti. Ideálna je polovica. Potom odstráňte šupku, môžete si pomôcť kuchynskou škrabkou na zemiaky či uhorky. Lyžicou vyberte časť so semienkami. Následne rozdeľte očistenú časť na niekoľko menších a nožom ich nakrájajte podobne ako pri cibuli, aby ste mali malé kocky.

Kapusta

Hlávkovú kapustu zbavte vrchných listov, ktoré sú špinavé alebo nepekné. Nožom ju rozrežte na dve polovice, ktoré následne opäť rozrežete na polovicu. Štvrtky, ktoré máte, najprv zbavte hlúbovej časti. Vyrežete ju tak, že nožom vykrojíte akoby trojuholník v spodnej časti. Následne každú štvrtku nakrájajte na tenké pásy, otočte ich a krájajte ďalej, aby ste dosiahli čo najtenšie a najmenšie kúsky kapusty.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kuchyňa #kapusta #cibuľa #tekvica #trik #krájanie

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...