Z ktorej zeleniny si vyrobíte špagety?

Ak túžite v strave obmedziť sacharidy, potom ste možno rozmýšľali nad inými možnosťami, ako si dopriať napríklad obľúbené špagety.

24.01.2017 13:00
cuketa, špagery Foto:
Cuketové špagety s rajčinami.
debata

A tu je hneď niekoľko tipov. Špegety si pripravíte zo zeleniny jednoducho tak, že ich pokrájate na jemné prúžky či špirálky. Ak použite len nôž, id eo pomerne prácnu prípravu. Ak sa stanú takéto špagety vaším obĽúbeným jedlom, je vhodné si do kuchyne kúpiť špagetovač či špirálovač na zeleninu. O špagety sa toto zariadeni epostará raz dva.

Ktorá zelenina je na niečo zaké vhodné?

Zrejme najznámejou je cuketa, z ktorej sa takého špagety dajú pripraviť veĺmi pohodlne, nakoĽko ide o druh jemnej a ľahko krájateĽnej zeleniny. Okrem cukety však môžete siahnuť aj po červenej repe, sladkých zemiakoch, tekvici, uhorke či mrkve.

Zeleninové špagety následne môžete kombinovať s klasickými omáčkami na špagety, či už obľubujete bolonskú, pesto či carbonara. Ale výborne chutia aj zeleninové špagety so sušenou paradajkou a mozzarelovými guľôčkami. Potom už stačí jedlo len správne dochutiť bylinkami a skvelú ľahkú bezsacharidovú večeru máte na stole.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zelenina #sacharid #šúagety

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...