Zasýtená čo najdlhšie? Po týchto potravinách sa oplatí siahnuť

Aby ste zbytočne nemaškrtili počas dňa, stravujte sa rozumne.

18.01.2017 13:00
šošovica, šalát Foto:
Vyskúšajte šošovicový šalát.
debata

Figy

Dokonale uspokoja vašu chuť po niečom sladkom a navyše spôsobia, že vydržíte až do ďalšieho hlavného jedla bez nezdravého maškrtenia. Sušené figy takisto prospievajú tráveniu.

Avokádo

Samé o sebe avokádo nechutí každému. Vďaka nenasýteným mastným kyselinám, kyseline olejovej a vláknine poskytuje telu pocit zasýtenia. Je lepšie kúsky avokáda pridať napríklad do šalátu a dochutiť, aby sa vám lepšie konzumovalo.

Jablká

Vďaka množstvu vlákniny nepocítite hlad tak rýchlo ako po inom ovocí, okrem toho dokážu jablká regulovať aj hladinu cukru v krvi, čím chránia pred útokmi vlčieho hladu.

Šosovica a fazuľa

Červená šošovica, ktorú uvaríte oveĺa rýchlejšie, sa pýši vysokým obsahom bielkovín – na 100 gramov ich má až 28 gramov. Strukoviny taktiež obsahujú komplexné sacharidy, vďaka čomu sa pocit hladu dostaví oveĺa neskôr ako pri iných potravinách.

Vajcia

Vďaka tomu, že aj vajcia sú proteínovou bombou, po raňajkách vás dokážu zasýtiť až do ďalšiehio hlavného jedla. A hoci sú aj bohaté na kalórie, treba takisto priznať, že obsahujú aj rad vitamínov – A, K, D a B12.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hlad #vajcia #avokádo #figy #zasýtenie

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...