Slané pochúťky na silvestrovský stôl

Pripravte si rýchle slané dobroty k silvestrovským drinkom.

31.12.2016 11:00
slané pečivo, Vianoce, pečenie Foto:
Slané tyčinky nemusia mať striktný tvar tyčiniek.
debata

Pochúťkové pečivo

Domáce slané pečivo sa dá pripraviť a upiecť skutočne veľmi ľahko a rýchlo. Do cesta sa môžu pridávať na ochutenie rôzne suroviny, napríklad najemno nasekaný rozmarín, na malé kúsky rozkrájané olivy alebo sušené paradajky, nastrúhaný parmezán a mnoho ďalších chuťoviek. Pečivo môžeme posypať len soľou, ale aj rascou, makom či rôznymi semienkami.

Podoby tyčiniek

Slané tyčinky nemusia mať striktný tvar tyčiniek, môžu byť ploché, guľaté či zakrútené, záleží na tom, aký postup si pri ich príprave zvolíme. Veľmi chutné sú zabalené v plátku šunky, prípadne namáčané v domácom čili lekvári alebo v cesnakovo-jogurtovej omáčke.

Lístkové pirôžky so špenátom

Potrebujeme:
500 g lístkového cesta, 450 g mrazeného špenátu, cibuľa, 1 PL hladkej múky, 2 vajcia, trochu mlieka, soľ, mleté čierne korenie, cesnak, 3 PL oleja, sezamové semienka
Postup:
1. Na oleji upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme múku a cibuľovú zápražku. Pridáme rozmrazený špenát, trochu mlieka a uvaríme hustú kašu.
2. Do kaše vmiešame celé vajce a ešte necháme prejsť varom. Osolíme, okoreníme a ochutíme prelisovaným cesnakom. Necháme čiastočne vychladnúť. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 40×50 cm a rozkrájame na štvorce 10×10 cm.
3. Na každý štvorec dáme lyžičku špenátu, prehneme po uhlopriečke na polovice a okraje dobre pritlačíme. Pirôžky poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semiačkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #oslava #párty #Silvester #slané pečivo

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...