Nenechajte sa stresom v práci obrať o kvalitný obed

Horiace termíny, nevrlí kolegovia a večne sa ponáhľajúci šéf? Počas obeda hoďte všetko za hlavu a doprajte si prestávku na kvalitné jedlo.

25.11.2016 09:00
žena, stres, knihy, krik, učenie Foto:
Aj vystresovaný človek potrebuje jesť.
debata

Doprajte si čas! Hoci máte nabitý program, na obed si nechajte priestor, nech sa deje čokoľvek. Aj svojim kolegom či nadriadeným, ktorí možno pracujú aj počas obedňajšej prestávky, dajte najavo, že vy sa jednoducho najesť potrebujete. Nechcete jesť postojačky ani pri klásesnici a už vôbec nie každý deň studené bagety, len aby ste to stihli za päť minút. Nech je stres akýkoľvek, obed si doprajte vždy kvalitný.

Na obed sa sústreďte a vyberajte niečo zdravé a plnohodnotné. Nie čosi, čo je aktuálne po ruke, nech je to napríklad každý deň vyprážaný syr s hranolkami. Na obed si so sebou neberte žiadne správy, návrhy zmlúv či čokoľvek pracovné. Len vás to „odvádza“ od toho, čo máte na tanieri. A ide aj o psychický relax, ktorý si potrebujete dopriať aspoň na pár minút.

Zabudnite na prázdne kalórie, ktoré vášmu žalúdku prinesú úľavu len na krátky čas, ale vďaka ktorým ľahko priberiete. Myslite na seba, na svoje zdravie, aj svoju postavu. Neničte sa vyprážaným fastfoodom len preto, že termíny horia. Doplatíte na to len a len vy.

A do tašky si každý deň pribaľte aj čosi zdravé na maškrtenie. Banán, jablko, orechy, jogurt. Niečo, čo vás neprinúti zájsť do firemného bufetu a nakúpiť si čosi na okamžité zahnanie stresu. Premýšĺajte každý večer nad tým, čo ten nasledujúci zjete. Plánujte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jedlo #stres #čas #obed

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....