Siahnite po nich! Sýte a chutné potraviny, ktoré pomôžu pri chudnutí

Netreba držať žiadne diéty, práve naopak. Stačí zaradiť do jedálnička jedlá, ktoré nadlho zasýtia – to je pri chudnutí obzvlášť dôležité.

11.11.2016 09:00
maliny Foto:
Maliny vyhrávajú. Šálka má len 65 kalórií.
debata

Brokolica, karfiol a kel

Skladajú sa prevažne z vody (a tým pádom neobsahujú takmer žiadne kalórie), zato však veľa pomaly stráviteľnej vlákniny. Náš tip: Doprajte si dusené karfiolové ružičky, či brokolicu na masle, zapečenú s parmezánom.

Syr

Obsahuje extrémne veľa bielkovín, čím pomáha pri chudnutí. Okrem toho aj vápnik, ktorý, podľa najnovších štúdií, znižuje príjem tukov.

Maliny

Prepadla vás chuť na sladké? Siahnite po malinách, čučoriedkach alebo jahodách – sú extrémne zdravé a vďaka balastným látkam aj sýte, pričom majú málo kalórií. Vyhrávajú maliny – šálka tohto vzácneho ovocia má len 65 kalórií.

Strukoviny

Cícer, šošovica, hrášok – chutné, nízkokalorické a plné balastných látok a bielkovín. Pridajte ich do šalátu – zasýti vás na dlhší čas.

Vývar

Voľte zeleninový, slepačí alebo hovädzí vývar. Pridajte doň trochu chudého kuracieho mäsa alebo zeleniny – výsledkom bude extrémne sýte a napriek tomu nízkokalorické je­dlo.

Mandľové maslo

Milujete arašidové maslo? Kto nie, však? Žiaľ, má neuverieľne vysoký obsah kalórií. To sa však o mandľovom masle povedať nedá a navyše ponúka zdravé benefity. V rovnakom množstve kalórií sa nachádza viac vápnika, bielkovín a vlákniny. Náš tip: Vyskúšajte na olovrant niekoľko plátkov jabĺk v mandľovom dipe. Určite zasýtia!

Pukance

Reč nie je o slaných alebo sladených pukancoch. Potom obsahuje veľké množstvo balastných látok a málo kalórií.

Jablká a hrušky

Tieto ovocné druhy obsahujú pektín, skupinu polysacharidov, ktorá zaisťuje pomalšie trávenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #kalórie #hruška #vláknina #vápnik #strukoviny #pektín #vývar

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...