Správa dňa! Syr pomáha! Áno, aj pri chudnutí!

Zabudnite na zdravé "maškrty" typu chia semiačka alebo goji! Najlepšia správa dňa ešte len prichádza: Syr je superfood! A čo viac, vraj pomáha aj pri chudnutí.

07.10.2016 13:00
syr - bielkovina - mliečny výrobok - baktéria -... Foto:
Syr - nech sa prihlási, kto ho nemiluje!
debata

Švajčiarsky korenistý gruyere, maslová gouda alebo ťažko odolateľný camembert. A sme v syrovom nebi… Odteraz nás už nikto nepresvedčí, že chia semienka alebo nejaké goji sú zdravé. Pretože už oslavujeme inú, príjemnejšiu správu. A síce, syr vraj je prekvapivo zdravý. Podľa výživových expertov má totiž pozitívne účinky na naše telo.

Ako pomáha chudnúť

American Journal of Clinical Nutrition predstavil novú štúdiu, ktorá hovorí jasnou rečou: Pravidelná konzumácia tvrdých a tučných syrov vedie k zvýšeniu hladiny HDL (dobrého) cholesterolu, čo zaisťuje lepší krvný obeh a zabraňuje vápenateniu ciev. Syry tiež chránia pred srdcovo-cievnymi ochoreniami a metabolickými poruchami. Tie môžu zapríčiniť cukrovku, problémy so štítnou žľazou, dnu alebo aj nadváhu.

S mierou, s mierou!

Jednoducho, je jasné, že poriadna porcia syrového fondue alebo dvojitá dávka syra na pizzu je hotovou kalorickou bombou. Toto nie je cesta. Ale taký parmezán, posypaný na šaláte alebo pár plátkov horského syra, sú pre naše telo prospešné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #kalórie #cukrovka #nadváha #syr #fondue #dobrý cholesterol

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...