Ošúpať uvarené vajce za pár sekúnd? Tento trik prekvapí + ďalšie...

Niekedy tie najjednoduchšie vyzerajúce veci dokážu poriadne potrápiť. Alebo skrátka len na pár sekúnd rozčúliť.

30.09.2016 07:00
vajce, vajíčko Foto:
Očistiť uvarené vajíčko sa niekedy zdá byť náročonou misiou.
debata (1)

Asi dobre poznáte nervozitu, keď sa pokúšate olúpať uvarené vajíčko, ale pod prstami sa vám škrupina rozmrví na maličké kúsky a vy ich musíte postupne po kúskoch dávať dolu. Na každý problém však existuje riešenie. A niekedy celkom nečakané.

Napríklad v prípade uvareného vajca určite pomôže, ak pri varení do vody pridáte lyžičku sódy bikarbóny. Platí to však skôr pri vajíčkach, ktoré pár dní skladujete v chladničke a nevaríte hneď čerstvé. Pri nich sa totiž škrupinka často rozdrobí na pár kúskov.

Aké triky ešte fungujú?

Varené zemiaky v šupke – hneď po uvarení by ste ich mali namočiť na 5 až 10 sekúnd do úplne ľadovej vody. Potom budete schopná odstrániť šupku aj rukami.

Cesnak – ak vezmete celú hlávku cesnaku, položte ju na drevenú dosku a buchnite po nej päsťou. Tak uvoľnite jednotlivé strúčiky. Následne vložte do plechovej misky a rovnakú plechovú misku použite ako veko. Uchopte misy oboma rukami a traste akoby ste šejkovali koktail. Následne budú strúčiky olúpané.

Pomaranč – niekedy je otravné používať nôž. Skúsiť to môžete aj lyžicou. Pomaranč najprv musíte trochu vyvaľkať na drevenej doske. Následne ho stačí narezať na pár centimetrov a lyžicou ho pekne očistíte.

Banány – poviete si, že nie je zložité ošúpať banán. Ale skúšali ste to niekedy z opačnej strany? Chyťte banán za konček oboma prstami, pritlačte a následne odtrhnite od seba. Prekvapí vás jednoduchosť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #kuchyňa #cesnak #vajce #pomaranč #trik #zemiak #olúpať

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...