Ovsená kaša, tzv. porridge
Pozor, na sladené müsli s kúskami čokolády a kopou cukru hneď zabudnite. Ak máte ráno chuť na niečo sladké, potom určite voľte ovsenú kašu. Potrebovať budete 50 gramov jemných ovsených vločiek, 200 ml mandľového nesladeného mlieka, lyžičku arašidového masla, 1 zrelý banán, štipku soli a 200 g sójového jogurta. Zohrejte v hrnci mandľové mlieko so štipkou soli. Ovsené vločky nechajte variť pri nízkej teplote asi 15 minút. Miešajte, kým nezískate hustú kašu. Hrniec vezmite bokom, pridajte arašidové maslo a banán roztlačený vidličkou. Nakoniec primiešajte sójový jogurt.
Avokádovo-čokoládový puding
Práve ste dojedli obed a zúfalo túžite po dezerte? Veľká dilema, ale existuje riešenie: Avokádovo-čokoládový puding. Potrebovať budete polovicu avokáda, polovicu banána, 3 sušené datle, lyžičku arašidového masla a 100 g gréckeho jogurta. Všetky prísady zmixujte na krémové pyré. Puding vložte do misy, prikryte fóliou a nechajte v noci vychladnúť v chladničke.
Figový koláč z ovsených vločiek
Potrebovať budete 50 g jemných ovsených vločiek, 50 ml mandľového mlieka, 3 bielka, 4 sušené figy, lyžičku medu alebo agávového sirupu a lyžičku kokosového oleja. Predhrejte rúru na 180 stupňov a sušené figy nakrájajte na malé kocky. Formu vymastite trochou kokosového oleja. Všetky ostatné prísady spolu zmiešajte a nalejte do formy. Pečte 30 minút z oboch strán, kým nie je koláč krásny, svetlo-hnedý.
Jablkovo-arašidový snack
Vhodné na desiatu. Potrebujete 2 jablká, 8 čajových lyžičiek arašidového alebo mandľového masla a škoricu. Jablká nakrájajte na štvrťky, odstráňte jadrá. Do každej jablkovej „loďky“ dajte lyžičku masla a posypte škoricou.