Vaše telo si pýta železo? Kde ho nájdete viac ako v špenáte?

Poznáte potraviny, ktoré obsahujú viac železa ako špenát? Možno vám zachutia viac...

04.08.2016 07:00
špenát Foto:
Špenát nie je jediným zdrojom železa.
debata (1)

Špenát je často označovaný ako najlepší zdroj železa. Na 100 g ho obsahuje 3,5 mg. Odporúčaná denné dávka železa je 10 mg, čo by sme dosiahli, ak by sme skonzumovali 300 gramov špenátu. železo však telu dodajú aj iné potraviny a dokonca vo väčších množstvách. Sú to tieto:

Hovädzie mäso

Ak nepatríte k vegetariánom, aj kus poriadneho steaku dodá vášmu telu dávku železa. Navyše, železo živočíšneho pôvodu dokáže telo lepšie absorbovať ako železo pochádzajúce z rastlín. V 100 gramoch hovädzieho mäsa nájdete 6 mg železa.

Cícer

Je to dokonalý zdroj železa pre vegeratiánov. Na 100 gramov ho obsahuje 6,2 mg. Okrem toho je cícer aj plný bielkovín, vlákniny a kyselny listovej. Cícer je stálou súčasťou indickej kuchyne, ak ho správne pripravíte, chutí vynikajúco.

Kakao

Okrem toho, že pravé kakao je plné antioxidantov, je aj bohatým zdrojom železa. Nevedeli ste? V 100 gramoch sa ho nachádza až 7,3 mg.

Slnečnicové semiačka

Orechy a semiačka dodávajú človeku energiu. Stačí, ak nimi posypete napríklad šalát či niektorú z krémových polievok. V 100 gramoch sa nachádza 5,3 mg železa.

Ustrice

Na stole sa síce objavia zriedka, ale napríklad počas letnej dovolenky by ste ich mohli vyskúšať. Ide o delikatesu, ktorá je navyše aj zdravá. A obsah železa? 6,1 mg na 100 gramov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mäso #špenát #železo #cícer #zdroj

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....