Najľahšia a superzdravá polievka na leto! Stačia vám tri suroviny

Komplikované vyváranie je už vo väčšine domácností minulosťou. Rýchle životné tempo však nemusíte byť jedinou motiváciou na to, ako sa v kuchyni zvŕtať šikovne a rýchlo.

28.06.2016 17:00
Kombinácia avokáda s uhorkou je zdravá a ľahká. Foto:
Kombinácia avokáda s uhorkou je zdravá a ľahká.
debata

Aj letné obdobie v nás mnohých vyvoláva nechuť k vareniu. Teplo za oknami nám berie chuť nechať bublať hrnce na sporáku či zapínať elektrickú rúru. Dobrá správa však je, že ľahké letné jedlá sa dajú zvládnuť aj za pár minút. A bez tepla.

Raz, dva, tri…

Jednou z takýchto alternatív je aj studená polievka, v ktorej sa snúbia tri základné chute a rozohrá krásna paleta zelenej farby. Stačí totiž, ak zmiešate nakrájané a očistené avokádo s troma nakrájanými a očistenými uhorkami. Pridáte pár lístkov podrvenej čerstvej mäty. Zeleninu spoločne rozmixujete do tekutého stavu, ochutíte soľou a čiernym korením. Necháte ešte dodatočne vychladiť a servírujete v keramickej miske alebo tanieri. Môžete ozdobiť pár kockami uhorky a tiež lístkami mäty.

Zdravé dôvody

A aby bola vaša motivácia väčšia, vedzte, že v takomto pokrme príjimate dostatočné množstvo vody a teda hydratujete telo. Uhorky pomáhajú tráveniu a tiež telo prečisťujú. Prispievajú k obnove buniek a bojujú proti voľným radikálom v tele.

Avokádo obsahuje množstvo živín a až 20 vitamínov. Medzi inými napríklad vitamín K, A, skupinu vitamínov B či kyselinu listovú alebo železo a zinok. Má tiež vysoký obsah vlákniny, ktorá prečistí črevá a zároveň vyživuje správne baktérie. Vďaka obsahu zdravého tuku je vhodné aj pre športovcov a pomáha chrániť srdcov-cievny systém.

Čerstvá mäta zase stimuluje produkciu žlče a takisto činnosť čriev. Aj ona teda prispieva k lepšiemu tráveniu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #zdravie #polievka #avokádo #uhorka #mäta

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....