Chystáte sa pozvať priateľov na príjemné večerné letné posedenie v záhrade či na terase? Ak niektorí mäso práve „nemusia“, pripravte im chutný vegetariánsky burger.
Recept: Vegetariánsky burger s paradajkovou salsou a bielymi fazuľami
Foto: Penam
Potrebujete:
- 200 g bielych fazúľ
- 3 veľké paradajky
- 1 červená cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- šťava z limetky
- 1PL čerstvého koriandra
- ½ lyžičky nakrájanej chilli papričky
- olivový olej
- čerstvo mletá morská soľ
- čierne mleté korenie
- listový šalát, uhorka, paradajka na dozdobenie
- Penam Hamburger žemle so sezamom
Ako na to?
- Fazuľu necháme namočenú v studenej vode 12 hodín a potom ju uvaríme domäkka. V miske zmiešame paradajky nakrájané na kocky, najemno nakrájanú červenú cibuľu, nastrúhaný strúčik cesnaku, limetkovú šťavu, olivový olej, koriander, nakrájanú chilli papričku, ešte teplé uvarené fazule, soľ a korenie podľa chuti.
- Rozkrojíme hamburgerovú žemľu, na spodný diel dáme paradajkovú salsu s bielymi fazuľami, ozdobíme šalátom, plátkom rajčiny a uhorky a prikryjeme vrchnou polovicou žemle.