Osvieženie s citrónom na stôl! Pár trikov ako si pripraviť limonádu

Teplejšie počasie láka na balkón, terasu či do záhrady ku grilu. A k tomu by nemalo chýbať ani to správne osvieženie.

22.04.2016 13:00
Limonády Foto: ,
Limonády môžu byť pripravené z citrónu, ale ochucovať ich môžete aj iným ovocím.
debata

Jednou z obľúbených alternatív je limonáda, v ktorej sú základom zdravé citróny. Ak ju chcete mať čo najchutnejšiu, držte sa nasledovného.

  1. Plody odšťavujte vždy pri izbovej teplote. Ak máte citróny v chladničke, nevytlačíte z nich toľko šťavy. Pred prípravou limonády teda vyberte ovocie z chladničky a pár minút počkajte.
  2. Jadierka nemá nikto rád. Vždy dokážu poriadne rozčúliť. Pomoc je ľahká. Odšťavovať exotické kyslé ovocie treba na určenom odšťavovači, ktorý eliminuje semienka.
  3. Pri nákupe citrónov nešetrite. Možno ich nepoužijete všetky na limonádu, ale vždy je dobré mať v zásobe jeden či dva kusy na ozdoby, na nakrájanie do džbánu a podobne.
  4. Hoci najzdravšia alternatíva je voda s citrónom a bez sladidiel, ak chcete vyhovieť celej rodine, zväčša sa to bez sladenia nezaobíde. Použite zdravšie alternatívy – hnedý cukor, prípadne javorový sirup, alebo med. Pri ňom však budete čeliť tomu, že sa ťažko rozpúšťa.
  5. Je dobré použiť na limonádu filtrovanú vodu. Pretaví sa to do lepšej chuti.
  6. Limonádu ochucujte rozličnými druhmi ovocia. Nebojte sa byliniek, mätových lístkov, citrónovej trávy, ale tiež bobuľového ovocia, alebo iných exotických druhov nakrájaných na kúsky.
  7. Bobuľové ovocie sa osvedčí aj mrazené. Môžete tak limonádu ochladiť namiesto toho, aby ste do nej dávali obyčajné ľadové kocky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #príprava #teplo #JAR #limonáda

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...