Kvalitné rezne z kvalitného mäsa

Pri príprave rezňov môžete experimentovať a pripravovať ich na rôzne spôsoby.

13.02.2016 12:00
Picanha steak s pečenou tekvicou Foto: ,
Picanha steak s pečenou tekvicou.
debata (1)

Lahodná panenka

Najväčší labužníci pripravujú rezne z najlepšieho kusa bravčového mäsa – panenky, ktorá sa vyznačuje nízkym obsahom tuku a vysokým obsahom svalových bielkovín. To jej zaručuje vysokú výživovú hodnotu. Vynikajúce sú „rezne“ pripravené narýchlo – minútky. A panenka je vhodná aj na pečenie či dusenie na masle.

Skvelá teľacinka

Teľacie mäso je ako stvorené na prípravu rezňov – originálny je svetoznámy viedenský rezeň, pripravený z najlepšieho teľacieho mäsa. Teľacina sa hodí aj na prírodné plátky, rolády a vynikajúca je na grile. Mäso môžeme pripraviť na masle, príliš ho však netreba koreniť, aby vynikla jeho chuť.

Prvenstvo panvice

Najčastejšie sa rezne smažia na panvici, a to na rastlinnom oleji alebo bravčovej masti. Smaží sa z oboch strán a vypražený rezeň spoznáme podľa farby. Mnohí vyprážajú rezne vo fritovacom hrnci. Jeho výhodou je, že sa rezne usmažia rovnomerne, zo všetkých strán rovnako a príprava býva rýchlejšia.

Vareškov tip: Bravčové rezne so zemiakovými plackami

Štyri rezne naložíme do cesnakovej zmesi z 5 strúčikov cesnaku, jedného vajíčka, majoránu, soli, mletého čierneho korenia a necháme niekoľko hodín odležať. Rezne vyprážame na rozpálenom oleji alebo bravčovej masti a podávame s pikantnými zemiakovými plackami.

Bravčová pochúťka: Gratinované rezne

Potrebujeme:
400 g chudého bravčového mäsa z pliecka, 100 g masla, 100 g hladkej múky, 200 g strúhaného eidamu, 2 paradajky, 1 PL kečupu, 2 žĺtky, 200 ml mlieka, 200 ml smotany, soľ, mleté čierne korenie, olej podľa potreby
Postup:
1. Mäso nakrájame na malé plátky, ktoré opečieme na oleji a vložíme do pekáča alebo zapekacej misky.
2. Z masla, múky, smotany a mlieka pripravíme bešamel, doň vmiešame polovicu nastrúhaného syra a žĺtka, jemne osolíme a okoreníme.
3. Na mäso v pekáčiku položíme plátky vopred sparených a olúpaných paradajok a ešte pokvapkáme kečupom. Potom všetko zalejeme bešamelom, navrch nasypeme zvyšný strúhaný syr a zapečieme.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #recept #hovädzina #bravčovina #rezeň #steak #vyprážanie

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...