Klasická chuťovka: obložený chlebíček na niekoľko spôsobov

Tradíciou tuzemského slávnostného občerstvenia sú odnepamäti obložené chlebíčky.

29.04.2015 13:00
Obložené chlebíčky sú dobrota. Foto:
Obložené chlebíčky sú dobrota.
debata

Na chlebíčkoch na prvý pohľad nie je nič svetoborné – nakúpite suroviny, pečivo, použijete dávku fantázie a zručnosti, chlebíčky ozdobíte a podávate. Vždy ide najmä o dobrý nápad a dobrú kombináciu chutí a farieb. Tu je niekoľko príkladov na inšpiráciu.

Chlebíčky s paradajkami a majonézou

+ 2 plátky čerstvého bieleho chleba + stredná paradajka + malá cibuľa + maslo + majonéza + soľ + čierne korenie

Postup:
Krajce chleba natrieme zmäknutým maslom, poukladáme na ne nakrájanú paradajku a cibuľu, na každý krajec pridáme lyžičku majonézy, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a trošku osolíme.

Chlebíčky s chrenom a so šunkou

+ sendvič alebo bageta + 50 g chrenu + 4 varené zemiaky + 100 g majonézy + 150 g šunky + 2 vajcia + 2 PL smotany

Postup:
Do mixéra vložíme chren a rozmixujeme ho, pridáme ošúpané varené zemiaky, šunku, varené vajcia a opäť mixujeme, pridáme majonézu a smotanu a šľaháme. Natierame na sendvič a ozdobíme.

Chlebíček s nivou a cesnakom

+ sendvič + 100 g nivy + 100 g masla + 3 strúčiky cesnaku + 50 g nivy + hrsť vlašských orechov + jablko + 50 g rukoly

Postup:
Zmäknuté maslo vyšľaháme s nivou a prelisovaným cesnakom. Nátierkou potrieme plátky sendviča. Navrch rozložíme čerstvú rukolu, pridáme hranolčeky nivy, vlašský orech a mesiačiky červeného jablka.

Chlebíček s údeným lososom

+ bageta + 150 g plátkov údeného lososa + šalát lollo rosso + šalát lollo biondo + 50 g masla + vetvička čerstvého kôpru + 2 citróny

Postup:
Plátky bagety potrieme maslom a do jedného z koncov zapichneme kúsky oboch druhov šalátu. Potom pridáme plátky lososa, pokvapkáme citrónovou šťavou, doplníme vetvičku kôpru a mesiačikom citróna.

Chlebíček s mozzarellou

+ sendvič alebo veľká bageta + 4 paradajky + 300 g mozzarelly + 2 PL bazalkového pesta + hrsť rukoly + 2 PL panenského olivového oleja

Postup:
Plátky sendviča opečieme z oboch strán a pokvapkáme olejom. Na jednu stranu dáme rukolu, pozdĺž druhej striedavo naukladáme plátky paradajok a mozzarelly. Doplníme pestom a čiernym korením.

Chlebíček s kozím syrom

+ sendvič + 50 g masla + šaláty lollo rosso a lollo biondo + 150 g plesňového kozieho syra + 2 PL nakladaných brusníc + strapec hrozna

Postup:
Plátky bagety potrieme zmäknutým maslom a do koncov zapichneme kúsky šalátu. Doprostred každého chlebíčka pridáme kúsok kozieho syra a nakoniec pridáme guľôčky hrozna a trošku brusníc.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jedlo #pochúťka #chlebíček #obložený #chuťovka

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...