Dobré drobné silvestrovské pochúťky

Drobné občerstvenie dominuje u nás počas silvestrovského večera a noci.

29.12.2014 12:00
silvestrovské občerstvenie, chuťovky Foto:
Silvestrovské pohostenie má mnoho podôb.
debata

Môže byť v podobe tepelne upravených pokrmov či studenej kuchyne. Dá sa pripraviť vopred, naservírovať na misy a potom už len s chuťou pojedať. Tu je niekoľko inšpirácií.

Obložené chlebíčky

Silvestrovská klasika – na plátky sendviča natrieme nátierku a zdobíme ju údeninou, rybičkami, kolieskami vajec, syrom či plátkami uhoriek, kapie alebo pripravíme nátierku z viacerých zložiek.

Zapekané hrianky

Krajce sendviča alebo hriankového chleba zvyčajne zľahka natrieme maslom a ozdobíme plátkami šunky, syra, olivami či zeleninou. Všetko sa dá pripraviť vopred a potom už len zapiecť. Podávame teplé.

Slané pečivo

Fantázia sa dá použiť aj pri pečive – príkladom môžu byť slané záviny alebo plnené tvary, napríklad taštičky z lístkového či krehkého cesta. Opäť sa dajú pripraviť vopred a pri podávaní už len ohriať.

Drobné chuťovky

Ich príprava je veľmi podobná ako pri obložených chlebíčkoch, ale tu používame plátky nakrájané z rožkov alebo bagety. Použité nátierky aj vrchná ozdoba môžu byť o niečo pikantnejšie ako pri chlebíčkoch.

Obložené misy

Na taniere a misy naaranžujeme napríklad najemno nakrájané pečené alebo varené mäso, nakrájanú údeninu a tvrdé syry niekoľkých druhov. Dopĺňame varenými vajíčkami a zdobíme zeleninou.

Slané torty

Sú trochu náročnejšie na prípravu, ale efektné. Základ vytvoríme z viackrát prekrojeného bochníka chleba či hriankového chleba. Vrstvy natrieme nátierkou a zdobíme údeninou, syrmi, vajíčkami a zeleninou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohostenie #chuťovky #silvestrovské občerstvenie

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...