Ako vylepšiť chuť pečeného pstruha? Jednoznačne bylinkami

Aké bylinky pomôžu pri príprave pstruha?

21.11.2014 07:00
pstruh, varenie Foto:
Máte chuť na pstruha?
debata

Dobre zvolené bylinky dokážu chuť ryby zvýrazniť či vhodne doplniť. Aby bol výsledok podľa vašich očakávaní, zvoľte čerstvé bylinky.

Ak chcete pripraviť pstruha pre štyri osoby budete potrebovať:

  • 4 malé pstruhy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 pomaranč
  • 2 citróny
  • čerstvé bylinky (bazalka, trebuľka, kôpor, pažítka a petržlen)
  • maslo, korenie, soľ
  • 4 kusy alobalu

Ako na to?

Pstruha dôkladne poumývajte a očistite, následne osušte. Na alobal nakvapkajte olivový olej. Pstruha nasoľte a okoreňte zvnútra. Následne nakrájajte dostatok čerstvých byliniek a cesnaku a zmes vložte dovnútra. Pridajte ešte trochu masla a pokvapkajte čerstvou šťavou z citróna. Práve zvolené bylinky dodajú rybe neopakovateľnú chuť.

Citrón a pomaranč nakrájajte na tenké plátky a položte na pstruha. Následne rybu zabaľte do alobalu a uložte do rúry. Pečte na 200 stupňoch Celzia asi 20 minút. Ryba je dobre upečená vtedy, ak z nej ide koža ľahko dole. Na záver ešte pstruha pokvapkajte citrónovou šťavou. K pstruhovi podávajte pečené zemiaky alebo čerstvý chlieb.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pečenie #bylinky #pstruh

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....