Fígle na veľkonočné múčniky

Poradíme vám, ako vyčariť chutné veľkonočné múčniky.

17.04.2014 13:30
slimákový veniec, veľkonočný múčnik Foto:
Múčniky z kysnutého cesta patria k Veľkej noci.
debata

Užitočný sprej

Ak chcete vedieť, či existuje nejaký fígeľ, ako dostať bábovku alebo napríklad veľkonočného baránka z kameninovej formy bez ujmy von, treba vedieť, že existujú špeciálne spreje na báze tuku, ktoré pri nastriekaní vytvoria aj v kameninovej forme ochrannú vrstvičku, ktorá zabraňuje prichyteniu múčnika.

Cesto pod perinou

Dobrým nápadom je ukryť kysnuté cesto pod perinu, čo robili už naše staré mamy. A vedeli prečo. Chránili cesto pred prievanom a pod perinou zostalo v teple. Keď cesto „ofúkne“, na povrchu sa vytvorí „škrupina“, cesto potom nebude správne kysnúť alebo nevykysne vôbec.

Veľkonočné články, recepty, ozdoby a vajíčka na Velkanoc.Prav­da.sk

Vareškov tip: Rýchly ovocný koláč

Klasicky pripravíme hladké redšie cesto z múky, mlieka, vajca, cukru a prášku do pečiva, okrúhlu koláčovú formu vymastíme a vysypeme múkou a cesto do formy nalejeme. Poukladáme naň ovocie podľa vlastného výberu, posypeme posýpkou a upečieme.

5 vecí, ktoré budeme potrebovať na prípravu múčnikov

Vajcia
Diskutovaná potravina, bez ktorej by sa pieklo ťažko. Na jednej strane ju zatracujú pre obsah cholesterolu, na strane druhej chvália pre obsah vitamínov a minerálov.

Forma na bábovku
Moderné formy na bábovku bývajú vyrobené zo špeciálnej zliatiny, ktorá oveľa rýchlejšie vedie teplo a vďaka tomu sa v takej forme pečie rýchlejšie.

Hrozienka
Lákavá súčasť veľkonočného pečenia, navyše sú poriadnou vitamínovú bombou a vďaka obsahu ovocného cukru organizmus rýchlo dobijú energiou.

Mandle
Medzi potravinami rastlinného pôvodu patria mandle k jedným z najbohatších na proteíny a sú jedným z najvýdatnejších rastlinných zdrojov vápnika a fosforu.

Škorica
Škorica sa v podobe, v akej ju poznáme, získava zo stromu zvaného škoricovník, je vlastne jeho kôrou. Azda najkvalitnejšia je škorica pochádzajúca zo Srí Lanky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pečenie #múčnik #Veľká noc

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...