Sušenie mrazom je veľmi šetrné k potravinám, vďaka nemu si zachovávajú cenné vitamíny. Aké sú jeho ďalšie výhody a čo naopak hrá v jeho neprospech?
Terina je francúzsky pokrm podobný paštéte a označuje sa tak aj nádoba, v ktorej sa pripravuje. Najčastejšie sa robí z kačacej či husacej pečene, ale kreativite sa medze nekladú.
Úžasné dobroty dva v jednom. Nielenže efektne vyzerajú, ale bude aj radosť do nich zahryznúť.
Táto exotická surovina dodá každému pokrmu špecifickú chuť, ktorá však môže niekomu prekážať. Preto treba vedieť, ako citrónovú trávu pri varení „domácej Ázie“ používať.
Niet nad originál z hovädzieho mäsa, ale zachutí aj z bravčoviny, diviny či kuraciny. Po akejkoľvek z týchto variácií na sviečkovú na smotane zostanú len vylízané taniere!
Sú mimoriadne obľúbené nielen v Maďarsku, krajine svojho vzniku, no našli si cestu aj za hranice. Ako populárne rezy vznikli a dostali svoj názov?
Veľká noc by mala byť veselá a presne také by mali byť aj koláčiky, ktoré budú na sviatočnom stole.
Pečeň neobľubujú úplne všetci, ale možno je to aj preto, lebo ju ešte neochutnali dobre pripravenú. Ako s ňou teda v kuchyni pracovať, aby bola na tanieri vláčna a lahodná?
Tieto kysnuté koláče s peknou vizážou sú nielen ohromne dobré, ale aj výborne zasýtia. Ideálne na víkendové raňajky, školskú desiatu alebo ako olovrant na výlet. Už si len zvoliť tú správnu príchuť.
Čerstvá alebo sušená žihľava dvojdomá upraví metabolizmus, prečistí krv, posilní vlasy a dokonca vynikajúco chutí. Spravte si z nej odvar, čaj, tinktúru, sirup alebo navarte výborné jedlo.
Balkánska špecialita z mletého mäsa v tvare valčekov sa už dávno udomácnila aj u nás. Dokonca až tak, že si ju ako deti pamätáme aj zo školskej jedálne.
Používajú sa na zahustenie polievky, omáčky, aj do pečenia. Viete ale, kedy použiť škrob zemiakový a kedy kukuričný?
Okrem toho, že je zdravá, dokáže mrkva aj dodať vláčnosť každému koláču či korpusu. Využite tieto dobré referencie a upečte maškrtu, v ktorej ju bez problémov zlupnú aj tí, ktorí ju neradi chrúmu surovú.
Uvariť cestoviny nepovažujeme za žiadnu veľkú vedu a predsa by v mnohých prípadoch Taliani nad naším kuchárskym „umením“ krútili hlavou. Nasledovné desatoro vám odhalí, na čom si zakladajú.
Módne kulinárske trendy diktujú quinou či bulgur a na naše jačmenné krúpy sme akoby pozabudli. Uvarte si z nich obed alebo večeru, ktoré vás nebudú stáť majland.
Dobrý guláš má mať aj správnu konzistenciu. Aké máte možnosti, aby bol tak akurát hustý podľa vášho gusta?
Karí je zmes korenia, ktorej základom je kurkuma. A hoci ju vymysleli Angličania, aby sa priblížili k chuti indických jedál, populárna sa stala po celom svete. Vyskúšajte šmrnc karí korenia v kombinácii s kuracím mäsom, šošovicou, krevetami či rôznorodou zeleninou.
Ak ste uvarili vajíčka napríklad na studenú misu, zelenkavá vrstva, ktorá sa ukáže po ich rozkrojení, veru nepôsobí vábne. Prečo sa tvorí a ako jej predísť?
Ananás v podobe kompótu sa výborne hodí do koláčov a zákuskov. Toto je len malá ochutnávka dezertov, do ktorých ho môžete použiť.
Timea Strnálová vyhrala tretiu sériu populárnej televíznej šou a pritom začala piecť len pred necelými dvoma rokmi. Súťaž ju presvedčila, že v živote sa túži venovať práve cukrárstvu.
Aj také tradičné jedlo ako sú strapačky sa v našich domácnostiach pripravujú rôzne.
Mladé klíčky v sebe skrývajú silu aj výživné látky. Aj keď niektoré dostať aj v supermarketoch, najlepšie je vypestovať si svoje. A nie je to žiadna veda.
Ruže dnes určite potešia každú ženu. A môžu byť aj na zjedenie, hlavne, že si ich nebude musieť sama upiecť.
Vyskúšajte jednoduchý tip Kvetky Horváthovej, ako celé zemiaky ponakrajovať tak, aby sa vám nerozpadli.
Kombinácia banánov a čokolády, tá veru nikdy neomrzí. Doprajte si ju v úžasných pečených aj nepečených dezertoch a užite si chute, ktoré milujete.
+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
€ Pri najlepšom myslení sa nenechajte...
+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
€ Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...